Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: http://dx.doi.org/10.18419/opus-14518
Autor(en): Schuetz, Thomas
Titel: The legend of pure spring water : the development of industrial water treatment and its diffusion through technology transfer as the basis for the industrialization and internationalization of brewing
Sonstige Titel: Die Legende vom reinen Quellwasser : die historische Entwicklung der industriellen Wasseraufbereitung als Grundlage für die Industrialisierung und Internationalisierung des Brauens
Erscheinungsdatum: 2024
Dokumentart: Zeitschriftenartikel
Seiten: 133-154
Erschienen in: Jahrbuch für Wirtschaftsgeschichte / Economic History Yearbook 65 (2024), S. 133-154
URI: http://nbn-resolving.de/urn:nbn:de:bsz:93-opus-ds-145371
http://elib.uni-stuttgart.de/handle/11682/14537
http://dx.doi.org/10.18419/opus-14518
ISSN: 0075-2800
2196-6842
Zusammenfassung: By examining the horizontal and vertical, international knowledge and technology transfer of specific industrial water-treatment-technologies, this paper reflects on their interaction with beer production. Against the background of the discrepancy between the importance of narratives on naturalness and originality in relation to brewing water and the industrial mass production in its historicity, an insight into a largely invisible but nevertheless fundamentally important technology will be given.
Enthalten in den Sammlungen:09 Philosophisch-historische Fakultät

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